Tesla wil nieuwe fabriek openen voor Model Y

Tesla, het bedrijf van Elon Musk dat de razendpopulaire elektrische Model S en X produceert, is van plan een nieuwe fabriek te openen in de nabije toekomst. Met deze nieuwe fabriek moet het bedrijf beter om kunnen gaan met een verhoogde vraag.

Bovendien zou er geen capaciteit zijn voor de productie van de nieuwe Model Y, waarvan voor het eerst beelden werden vrijgegeven.

Nieuwe fabriek, nieuw model

Volgens Musk barst de huidige fabriek in Fremont, Californië inmiddels uit zijn voegen en moet er alleen al voor de huidige modellen meer capaciteit vrijkomen. Zonder deze extra capaciteit stagneert de groei van het bedrijf.

De nieuwe Tesla Model Y moet bovendien in zijn geheel worden vervaardigd in deze nieuwe fabriek. Waar deze nieuwe fabriek moet komen te staan is vooralsnog niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat ook deze in de Verenigde Staten gebouwd gaat worden.

Tesla Model Y: veel wijzer zijn we nog niet

De al eerder aangekondigde Model Y werd bij hetzelfde persmoment kort getoond. Of ja, getoond, met veel meer dan een silhouet konden we het niet doen. De auto oogt gestroomlijnd zoals we dat gewend zijn van Tesla’s en lijkt vrij breed te zijn. Veel meer is er helaas nog niet over te zeggen, maar het gaat ook nog even duren tot de eerste Model Y’s van de band rollen.

De auto moet een crossover worden die qua grootte overeen zou komen met de Nissan Qashqai. Voor Nederlandse begrippen allesbehalve compact, maar voor Amerikaanse wel. De auto zou geheel nieuwe technologie krijgen en daarmee nog slimmer zijn dan de voorgaande modellen, hoewel natuurlijk ook deze constant worden doorontwikkeld.

Wanneer de Model Y precies op de markt komt is nog niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat Musk er vaart achter gaat zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *