Een koerier is niet meer weg te denken!

Tegenwoordig vinden we het heel normaal dat we een bestelling plaatsen die keurig thuisgebracht wordt. Shoppen vanuit je luie stoel en het product van je keuze ontvangen zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Het is ook ideaal natuurlijk. De poststukken en pakketten worden thuisgebracht door een koerier. Een koerier in Brabant is onmisbaar in dit proces en een zeer belangrijke schakel in het geheel.

Een groot takenpakket

Meestal zien we de koerier alleen als deze ons pakket afgeeft. Maar het beroep heeft veel meer taken! Ten eerste dient een koerier een route te bepalen die het meest handig en efficiƫnt is. Op deze manier wordt het werk het gemakkelijkste uitgevoerd.

Tijd is geld in dit geval. Bij het uitvoeren van dit vak dien je er representatief uit te zien. Je bent immers de enige persoon waar men mee te maken krijgt tijdens de aflevering. De kans bestaat dat je bij het afleveren van het pakket nog wat vragen krijgt.

Vragen over het product zelf zijn meestal niet te beantwoorden omdat deze goederen van externe bedrijven afkomen. Over retour zenden is wel wat informatie te geven. Dit is meestal algemene informatie. Ook komt het voor dat je de ontvanger moet laten tekenen voor ontvangst.

Contact met mensen is dus iets wat dagelijks voorkomt als je een koerier bent. Bij het overhandigen van een levering worden meestal wel wat woorden gewisseld dus het is niet de bedoeling dat je erg verlegen bent.

Eisen

Uiteraard is het handig als je een rijbewijs hebt anders kan je weinig pakketjes rondbrengen! Als je niet in loondienst werkt dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook dien je je goed te verzekeren.

Deze verzekeringen zijn over het algemeen wel geregeld als je voor een baas gaat werken. Als je zware producten gaat vervoeren en je komt boven een gewicht van 500 kilo uit dan heb je daar een speciale vergunning voor nodig.

Ook is het mogelijk om nog wat certificaten te behalen om bijvoorbeeld gevaarlijk stoffen te mogen vervoeren. Mogelijkheden genoeg wat zorgt voor de nodige afwisseling!

Mooi beroep

Als je graag op weg bent is dit wellicht het ideale beroep voor je. In zekere zin heb je een hoop vrijheid. Je moet er wel tegen kunnen dat je vaak alleen bezig bent. De blije gezichten van de klanten als ze het door jouw afgeleverde pakket in ontvangst nemen maken natuurlijk veel goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *