Hoe lease je een auto in 5 stappen?

Laten we in dit voorbeeld even uitgaan voor een private lease. Hoewel er veel vormen van autolease bestaan. Is de private lease op dit moment de populairste en tevens de enige manier voor particulieren om een nieuwe auto middels een lease aan te schaffen.

Stap 1 – Wat kun je betalen?

Voordat je een auto gaat leasen, is het handig om bij jezelf na te gaan of dit slim en voordelig is. Daarnaast is enig realiteitsbesef nodig, om na te gaan of je daadwerkelijk een auto kunt leasen. Laten we voor het gemak een kleine en zeer betaalbare leaseauto van € 199,- per maand nemen. Grote kans dat je dit bedrag kan missen.

Echter kijken de kredietmaatschappijen die achter de leasemaatschappijen schuil gaan naar je salaris, vaste lasten etc. Je zult het dus ruim over moeten houden wil je door de kredietacceptatie heen komen. Maar dit blijft natuurlijk natte vinger werk. Om het zeker te weten, kun je het beste gewoon een aanvraag starten.

Stap 2 – Wat heb je nodig?

Grote kans dat je dit bij stap 1 al wist. Maar ga na wat voor een auto je wilt leasen. Wat heb je nodig, waarvoor heb je een auto nodig, en wie gaan erin rijden. Naast het feit dat een auto mooi moet zijn. Is functionaliteit en praktisch nog veel belangrijker. Veel mensen willen de grootste en mooiste auto voor hun gezin, maar dan betaal je ook de hoofdprijs.

Extra opties, andere kleuren, velgen en uitvoeringen maken een auto meteen vele duizenden euro’s duurder. Ga bij jezelf dus na wat je erg belangrijk vindt en wat je maximaal bereid bent om te betalen.

Stap 3 – Maak proefritjes.

Om erachter te komen of een auto bij je wensen past. Zul je hem toch echt moeten gaan testen. Vraag via de officiële dealers of via een leasemaatschappij een proefrit aan. Het makkelijkst is om dit bij autodealers te doen. Zo kun je zonder dat je je bezwaard gaat voelen. Veel auto’s testen en rustig de tijd nemen om te proefrijden.

Stap 4 – Vergelijk leasemaatschappijen een vraag offertes op.

Nu je ongeveer weet wat voor een auto je wilt en wat je kunt missen per maand aan een leaseauto. Kun je op zoek gaan naar deze auto. Nu kun je het beste gaan vergelijken bij de verschillende leasemaatschappijen. Het mooie van dit alles is, dat je werkelijk alles online kunt regelen.

Kijk goed naar leasemaatschappijen met het Private Lease keurmerk. Dit geeft aan dat een leasemaatschappij aan bepaalde voorwaardes voldoet waarmee de consument, jij dus beschermd bent. Een van de belangrijke factoren hierin is. Dat leasemaatschappijen alles moeten doen om te voorkomen dat je in de schulden komt. En daarom is de kredietacceptatie check ook uitvoerig en wordt niet iedereen toegelaten.

Kijk welke van de leasemaatschappijen die het keurmerk hebben ook de auto’s hebben die jiij op het oog hebt en kijk wat ze +/- per maand kosten. Let op! Bij sommige maatschappijen kun je later nog veel opties aan de auto toevoegen. Deze maken de auto flink duurder. hou hier rekening mee.

Waar kun je het beste je auto leasen?

Wij hebben alvast wat voorwerk voor je gedaan. Hieronder vind je 2 van onze suggesties van betrouwbare leasemaatschappijen en tevens als beste van Nederland getest.

Lease Plan Private Lease.

Dit is zonder meer het grootste leasebedrijf in Nederland, met zelfs aftakkingen in andere Europese landen. LeasePlan Nederland heeft het grootste aanbod auto’s en is werkelijk alles mogelijk bij Leaseplan. Daarnaast werkt het bedrijf ook samen met de ANWB, wat wederom een erg betrouwbare partner is.

Bij Lease Plan Private Lease kun je makkelijk naar een auto zoeken, en de gewenste kilometers, looptijd en andere opties selecteren. Vervolgens vraag je vrijblijvend een offerte aan.

Privatelease.com

Vervolgens ga je ook naar Privatelease.com waar je ook een of meerdere offertes opvraagt voor de gewenste auto met looptijd en jaarlijkse kilometers. Mocht je het eens zijn met de prijs dan kun je akkoord gaan en wordt er een krediet toetsing gedaan. Kijk hier voor een privatelease.com review.

Stap 5 – Rij in weg in je nieuwe auto.

Heb je je droomauto gevonden en ben je goedgekeurd. Dan kun je de leaseovereenkomst tekenen en wordt de auto voor je besteld. Afhankelijk van het merk, type etc. Zul je nu van enkele dagen tot enkele weken moeten wachten op je nieuwe auto. Zodra deze binnen is wordt je uitgenodigd om hem op te halen, of wordt indien gewenst de auto bij je thuisbezorgd.

Vanaf nu kun je veilig en onbezorgd rondrijden in een nieuwe auto voorzien van al jouw wensen. Privé leasen is aantrekkelijk en veel goedkoper dan kopen. Omdat je de auto als het ware voor een bepaalde periode gebruikt. Je betaald dus alleen voor het gebruik in deze paar jaar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + seven =