Een auto importeren: de voordelen

Al sinds de vroege jaren wordt er veel geïmporteerd vanuit en geëxporteerd naar het buitenland. Simpelweg omdat andere landen sommige producten beter of goedkoper kunnen produceren en zo zit dat ook met bepaalde producten in Nederland.

De import van auto’s uit het buitenland wordt ook steeds populairder, maar dit heeft echter met hele andere redenen te maken. Waarom hebben steeds meer mensen interesse in het importeren van tweedehands auto’s uit het buitenland?

Duitsland en auto’s

Duitsland is al jarenlang een echt autoland. Daarnaast is het een feit dat de Duitsers veel minder lang met hun auto doen, dan wij in Nederland gewend zijn. Een auto is een flinke aanschaf en wij Nederlanders doen daar nu eenmaal lang mee.

In Duitsland is het vrij normaal om na een jaar of vijf op zoek te gaan naar een nieuwe auto. En daar komt een van de voornaamste redenen vandaan dat een auto importeren uit Duitsland zo populair is!

Auto importeren uit Duitsland

Omdat Duitse autorijders nu eenmaal eerder een nieuwe auto aanschaffen, is het voor te stellen dat de tweedehands automarkt in Duitsland een ruim aanbod heeft. En zoals we allemaal weten: hoe groter het aanbod, hoe lager de prijs.

Dat is reden nummer 1 waarom het voor bijvoorbeeld Nederlanders zo interessant is om een auto uit Duitsland te importeren. Duitsland is praktisch om de hoek en de tijd en moeite die komen kijken bij de import, wegen niet gauw op tegen de kosten die worden bespaard als je het vergelijkt met de aanschaf van een auto in Nederland.

En al helemaal als je je laat helpen door een professional in de auto import.

Nog meer voordelen

Naast de lage aanschafprijs, zijn er nog meer voordelen. Zo profiteer je ook van het aantrekkelijke verschil in BTW. In Nederland is het BTW tarief inmiddels opgelopen naar 21%, maar in Duitsland is dit nog altijd 19%.

Daarnaast zijn Duitse auto’s vaak kwalitatiever en hebben een betere uitrusting. Nog een leuk voordeel: je hebt vaak een auto te pakken die je in Nederland niet vaak ziet rijden.

Professional in auto import

Er komt veel kijken bij het importeren van een auto. Bij de aanschaf van een auto in Nederland zijn er ook al een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, maar bij de import van een auto uit het buitenland zijn er wat extra én andere regeltjes.

Wil je zeker weten dat je het goed aanpakt en dat je inderdaad alleen maar voordeel hebt bij je keuze? Kies dan voor een Easy Import en ga te werk met een professional in het importeren van auto’s uit het buitenland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *