Altijd op de juiste weg met geavanceerde TomTom-navigatie

Het is waarschijnlijk de meeste bekende producent van navigatiesystemen en met goede reden ook: TomTom. De navigatiesystemen van TomTom vormen al jaren de marktleider dankzij zeer accurate wegenkaarten en diverse extra’s.

Het Nederlandse bedrijf biedt verschillende systemen aan van verschillende formaten en met diverse mogelijkheden.

Juiste navigatiesysteem kiezen

Hoewel veel mensen simpelweg hun smartphone gebruiken, is het een bekend probleem dat deze apps vaak niet volledig op de hoogte zijn van nieuwe verkeerssituaties en aangepaste wegen. Dat probleem is er niet met TomTom, omdat deze software regelmatig geüpdatet kan worden voor de meest recente wegeninformatie.

TomTom maakt navigatiesystemen met beeldschermafmetingen tussen de 4 en 6 inch. Deze kunnen zoals gebruikelijk bevestigd worden aan het raam. Sommige van de systemen beschikken over een ingang voor SIM-kaarten, waarmee je overal verkeersinformatie kunt ontvangen wanneer je bereik hebt.

Flitswaarschuwing

De meeste TomTom-systemen hebben flitswaarschuwingen ingebouwd. Ben je in de buurt van een bekende flitspaal, dan wordt er een melding en geluidssignaal afgegeven dat je hiervoor waarschuwt.

Rijbaanbegeleiding

Met rijbaanbegeleiding wordt op de kaart aangegeven welke baan je moet aanhouden. Zo mis je nooit een afslag, ook niet in het buitenland.

Anti-reflecterend scherm

Sommige systemen van TomTom, waaronder de TomTom Start 42 Europa, beschikt over een anti-reflecteren scherm. Erg handig wanneer je door een zonnig gebied rijdt.

TomTom Home

TomTom Home is de software van TomTom waarmee je je navigatiesysteem kunt updaten en personaliseren. Je installeert TomTom op een computer en kunt met een internetverbinding direct updates installeren van alle wegenkaarten.

Voor TomTom Home heb je een account nodig bij TomTom, dat je gratis kunt aanmaken wanneer je een navigatiesysteem van het bedrijf hebt aangeschaft.

Dashcam ingebouwd

Veel van de navigatiesystemen van TomTom beschikken tevens over een dashboard camera. Hiermee word je dus niet alleen de goede kant opgeleid, ook film je direct de weg voor je. Dit kan bijzonder nuttig zijn bij ongelukken.

De beelden kunnen overlegd worden aan de verzekeraar, zodat er geen conflict bestaat over schuld en aansprakelijkheid.

Regelmatig updaten belangrijk

Hoewel niet noodzakelijk voor de werking van het navigatiesystemen, is het goed om de software zo vaak mogelijk te updaten. Dit kan in eerste instantie met de meegeleverde CD van TomTom.

Hierna kan dit gebeuren met TomTom Home. De software van TomTom Home is er voor Windows en iOS (Apple). Met deze software kan direct een back-up gemaakt worden. Mocht er iets misgaan met het navigatiesysteem, dan kan dus een eerdere versie, inclusief instellingen, teruggezet worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *