Hoe houd ik mijn auto in goede conditie?

Een auto is een flinke investering. Toch doen veel mensen er niet alles aan om hun auto zo lang mogelijk in een goede staat te houden, terwijl er een aantal simpele dingen zijn die je kunt doen. Het kost allemaal niet veel tijd en moeite, maar het zal je op den duur veel geld besparen. Wij leggen je uit wat je kunt doen.

Hou je motor in goede staat

Allereerst is het van cruciaal belang dat je de motorolie van je auto vaak genoeg controleert en vervangt. Idealiter controleer je de motorolie van je auto maandelijks. Zorg ervoor dat je motorolie goed op peil blijft om je motor in goede conditie te houden. Een te hoog of te laag oliepeil kan namelijk zeer ernstige gevolgen hebben.

Gelukkig kun je dit tegenwoordig heel makkelijk zelf doen. Je kunt je motorolie eenvoudig online bestellen. Het is aan te raden om een gerenommeerd merk te kiezen zoals Castrol motorolie. Let er ook op dit je de juiste viscositeit hebt, dus voor een personenauto bijvoorbeeld Castrol 5W30.

Bereid je goed voor op de winter en de zomer

Houd rekening met het seizoen. In de zomer is het belangrijk dat je de koelvloeistof nog vaker controleert dan normaal. Bij hoge temperaturen raakt je motor namelijk sneller oververhit. Dit is natuurlijk slecht voor de motor.

Hou je koelvloeistof dus op peil. Als je op vakantie gaat, controleer dan extra goed je motorolie omdat je lange afstanden gaat rijden.

Controleer ook je remolie als je veel in de bergen gaat rijden. In de winter is het natuurlijk belangrijk om winterbanden aan te schaffen.

Houd je ramen in een goede conditie

Als je autorijdt is het van groot belang dat je goed zicht hebt. Daarom moet je de conditie van je ramen goed controleren. Hou de conditie van de ruitensproeiervloeistof en de ruitenwissers zelf dan ook goed in de gaten. Als je ruitenwissers verouderd zijn, kunnen ze namelijk je ruit beschadigen.

Vervang ze dus op tijd. Zorg er ook voor dat je ruitenwissersvloeistof altijd op peil is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *