Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering

Bij Carnavigator voorzien we je altijd van het laatste nieuws omtrent auto’s en vervoer. Vandaag bekijken we hoe jij jouw auto het beste kunt verzekeren. Je wilt immers voorkomen dat je zelf diep in de buidel moet tasten wanneer je slachtoffer bent geworden van autoschade of schade hebt veroorzaakt bij een ander.

Waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een autoverzekering, wat is een WA verzekering precies en welk type verzekering sluit het beste aan bij jouw specifieke situatie? Allemaal vragen waar jij als autobezitter goed over na moet denken. Wij zochten het uit en hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet, zodat jij straks onbezorgd met je auto de weg op kan.

Sluit altijd een WA verzekering af

Een autoverzekering afsluiten? Houd dan in de gaten dat het in Nederland bij wet verplicht is om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Het is in Nederland verboden om onverzekerd de weg op te gaan.

Met een WA verzekering ben je verzekerd wanneer je met je auto schade toebrengt aan andere personen of aan een andere auto. Dit geldt ook wanneer je schade maakt met je aanhanger of wanneer er lading van je auto is afgevallen en dit schade toebrengt aan een andere auto. Houd er wel rekening mee dat je eigen auto niet verzekerd is. Hiervoor heb je een andere dekking nodig.

Pro-tip: is de dekking van een WA-verzekering voor jou niet voldoende, upgrade dan naar een Beperkt Casco of Allrisk dekking. Met deze upgrade ben je bijvoorbeeld ook verzekerd als je auto gestolen wordt.

Neem de leeftijd van je auto mee in je beslissing

Bij het kiezen van een autoverzekering is het gebruikelijk om te kijken naar de leeftijd van je auto.

Is jouw bolide bijvoorbeeld al twaalf jaar of ouder, dan is het in vrijwel alle gevallen voordeliger om alleen een WA verzekering af te sluiten. Tussen de 6 en 12 jaar is in veel gevallen een Beperkt Casco verzekering het meest verstandig.

Wanneer je in een gloednieuwe wagen van slechts een paar maanden oud rijdt, is het juist verstandig om voor een volledige dekking te kiezen. Uiteraard is de keuze aan jou!

Welk type verzekering past het best bij mij?

Hierbij geldt dus dat je het beste kunt kijken naar de leeftijd van je auto.

Het belangrijkste onderscheid tussen deze dekkingen is dat een Allrisk verzekering de schade aan je eigen auto dekt wanneer je een ongeluk veroorzaakt. Bij een WA en Beperkt Casco verzekering is dit niet het geval.

Let op: Ondanks het feit dat bij een Allrisk verzekering in principe alle schade wordt gedekt, geeft dit je geen vrijbrief om onverantwoordelijk te rijden. Wordt er bijvoorbeeld geconstateerd dat je onder invloed een ongeluk hebt veroorzaakt, dan kan een verzekeraar besluiten om niet uit te keren. Daarnaast heeft het claimen van schade ook invloed op je schadevrije jaren en dus de hoogte van je premie.

Sluit een autoverzekering af en ontvang leuke extra’s

Ben jij net in het bezit van een nieuwe auto of wil je overstappen naar een nieuwe verzekeraar? Bij Allsecur krijg je diverse autoverzekering extra’s wanneer je een WA, casco-, of all risk verzekering afsluit.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *