Als particulier een nieuwe auto leasen

Steeds vaker kiezen particulieren om een auto te leasen in plaats van tweedehands of een nieuwe auto aan te schaffen. Zakelijk leasen is al tientallen jaren de gewoonste zaak van de wereld, maar privé leasen is pas de laatste jaren enorm populair geworden. Waarom zult u zich wellicht afvragen, een tweedehands auto is toch goedkoper?

In de meeste gevallen is een tweedehands auto ook goedkoper, maar wat te denken van tegenvallende onderhoudskosten of onverwachte grote reparaties of stil staan langs de weg en een dure rekening tegemoet zien van de pechhulpdienst.

Kosten van lease

Voor velen is een auto een gebruiksvoorwerp en deze moet u van A naar B brengen en het liefst zo voordelig mogelijk. Een nieuwe auto leasen kan dan uitkomst bieden. Ten eerste rijd u in een splinternieuwe auto en hoeft u geen groot bedrag te investeren in de aanschaf. Een fijne gedachte is ook dat alles is inbegrepen in het lease-bedrag per maand. Afschrijving, wegenbelasting, onderhoud, verzekering en pechhulp. U weet dus precies waar u aan toe bent iedere maand en staat niet voor onverwachte kosten. Tegenwoordig kunt u voor ieder budget een nieuwe auto privé leasen. Van een Peugot 107 tot bijvoorbeeld een nieuwe BMW 5-serie.

Kleven er dan helemaal geen nadelen aan privé een auto leasen?

Waar moet u opletten en zijn er bijvoorbeeld wel onverwachte kosten die u kunt verwachten tijdens uw leasecontract.  In het leasecontract legt u bijvoorbeeld een verwachte aantal kilometers per jaar vast. Rijd u meer kilometers dan afgesproken dan worden er extra kosten in rekening gebracht.

Bij verschillende leasemaatschappijen kunt u echter tussentijds de kilometrage aanpassen. Om voor u alles inzichtelijk te maken is Mijnprivatelease.com ontstaan.

Deze website vergelijkt alle betrouwbare private lease aanbieders waar u momenteel een auto privé kunt leasen. Alle leasemaatschappijen die op deze website worden weergegeven zijn voorzien van het Keurmerk Private Lease.

Om te voldoen aan dit keurmerk worden strenge eisen gesteld om de consument te beschermen. Bijvoorbeeld standaard 14 dagen bedenktijd, eerlijke voorwaarden en bescherming tegen te hoge financiële lasten per maand voor een lease auto.

Alle informatie over Private Lease en de verschillende leasemaatschappijen kunt u uitgebreid vinden op deze website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *