Carstyling voor beginners

Wat is carstyling? Carstyling is het gebruik van het modificeren van het uiterlijk van een auto. Vergelijkbaar met hoe sommige mensen plastische chirurgie ondergaan om in hun ogen mooier te worden, zo kiezen sommige auto liefhebbers ervoor om bepaalde onderdelen te installeren op de auto voor uiterlijk gewin. Anderzijds kan dit zo simpel zijn als stickers of kleur verandering. Sommige fanatieke carstylers steken maandelijks honderden Euro’s in de verfraaiing van de auto.

Een van de meer populaire aanpassingen is het aanbrengen van zogenaamde treeplanken. Dat is een soort balk of plan die aan de zijkant van de auto geplaatst wordt onder de deur. Deze laten de auto er net wat flitsender uitzien. Alsmede heeft het praktisch nut, met name bij grote SUV auto’s kan het soms lastig zijn voor sommigen om in te stappen. De treeplank helpt om gemakkelijk in te stappen vanaf de balk.

Met name voor kleine kinderen of ouderen is dit dus handig. Treeplanken kunnen in Nederland o.a. hier gekocht worden in de carstyle.nl website. Carstyling updates hoeven dus niet alleen verzorgd te worden vanuit esthetisch oogpunt. Het kan ook nuttig zijn vanuit functioneel perspectief.

En nu we toch additionele voordelen van carstyling aan het opsommen zijn. Het kan ook helpen om de veiligheid van de auto te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van extra solide maar ook flitsende voorbumpers. Stijlvolle extra veilige voorbumpers vonden we ook hier. Dus carstylers denken ook weldegelijk aan veiligheid. Safety first zoals ze dat in het Engels zeggen.

Idealiter met carstyling kijkt men dus niet louter naar het esthetische, maar heeft men ook enige aandacht voor functionaliteit, toegankelijkheid en veiligheid. Dan kan men niet alleen stijlvoller de weg op, men kan meer met de auto doen en ten slotte heeft men een extra gevoel van veiligheid. Kortom, carstyling is meer dan alleen uiterlijke verfraaiing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *