Een tweedehands kipper voor diverse toepassingen

Kipper vrachtwagens vormen één van de meest gebruikte vrachtwagen in binnen en buitenland. Deze vrachtwagens beschikken over een kiepbak die, vaak hydraulisch, geleegd kunnen worden. De kipper zien we in diverse branches: van landbouw tot puinruiming en transport van grondstoffen.

Niet voor iedere onderneming is het mogelijk om gloednieuwe kippers aan te schaffen, terwijl het gebruik van een dergelijke vrachtwagen wel essentieel is voor de dagelijkse uitvoering van werkzaamheden.

In dit geval kan een tweedehands kipper uitkomst bieden. De tweedehands modellen zijn doorgaans in een zeer goede staat en kunnen nog jaren mee, terwijl je er veel minder voor betaalt dan voor een nieuw model.

Toepassing van kipper vrachtwagen

In branches als de bouw, landbouw, transport van grondstoffen en ander bulktransport is de kipper over het algemeen de standaard.

In de meeste gevallen werkt de mechaniek van de kiepback hydraulisch, waarmee met minimale inspanning de lading gelost kan worden op de plaats van bestemming.

Het kan hierbij gaan om storten op een stortplaats of werkplaats in de buitenlucht, maar speciale kipper vrachtwagens zijn ook geschikt om vloeibare stoffen (mits met hoge viscositeit) te vervoeren en veilig van A naar B te brengen.

Zo worden kippers ook gebruikt om bijvoorbeeld vloeibare chocolade of andere vloeibare etenswaren te vervoeren.

Emissiewaarden van de vrachtwagen

Binnen de Europese Unie wordt steeds strenger gekeken naar de uitstoot van vrachtwagens. Het is daarom belangrijk om voor de aanschaf van een tweedehands kipper goed te kijken naar de uitstoot van het betreffende model in relatie tot de actuele (Europese) wetgeving.

Beschikbare modellen

Een tweedehands kipper kan aangeschaft worden bij gespecialiseerde partijen met een groot aanbod, waaronder Trucks.nl.

Hier heeft men de keuze uit diverse modellen en merken, waaronder DAF, MAN, Mercedes-Benz en Scania.

Hierbij is het bovendien mogelijk om te kiezen voor modellen met een kraan of te kiezen voor enkele kipper-aanhangers. Het platform kan assisteren bij het aankoopproces en biedt uitgebreide informatie, zodat men een goed geïnformeerde keuze kan maken voor de juiste kipper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *