Waar moet je op letten bij het kiezen van een rijschool?

Als je eenmaal begint met rijlessen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk dat roze pasje binnenhalen. Er zijn ontelbaar veel rijscholen die je hiermee kunnen helpen, maar de ene past misschien beter bij je dan de ander. Het is daarom belangrijk dat je kritisch kijkt bij welke rijschool je gaat lessen. In dit artikel vind je een aantal tips waar je op moet letten om de juiste rijschool te kiezen.

 

Kijk naar het slagingspercentage

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is toch belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Het slagingspercentage laat zien hoeveel leerlingen in één keer slagen voor hun rijexamen. Hier kunnen rijscholen namelijk heel erg in verschillen: van een percentage van 7-11% tot aan 71-77%. Het is dus zeker de moeite waard om hier onderzoek naar te doen!

 

De lessen

Als je eenmaal je rijschool gekozen hebt, kun je eindelijk beginnen met lessen. Het is bevorderlijk voor de ontwikkeling van je rijskills om meerdere keren per week te lessen. Bij je instructeur kun je navragen of dit mogelijk is. Mocht dit niet mogelijk zijn, zorg er dan in ieder geval voor dat je elke week een keer lest. Verschillende weken pauzes nemen zorgt ervoor dat je elke keer veel tijd nodig hebt om alles opnieuw onder de knie te krijgen. Daarnaast is het een aanrader om lessen van 90 minuten te nemen in plaats van een uur. Je hebt altijd even de tijd nodig om erin te komen en je staat tijdens je rijles ook vaak stil om feedback van je instructeur te ontvangen. De effectieve rijtijd bij een les van 60 minuten ligt daarom eigenlijk ook te laag. Zoek daarom naar een rijschool die lessen van 90 minuten aanbieden.

 

Klik met je instructeur

Met je rijinstructeur ga je, of je het nou wilt of niet, veel tijd doorbrengen. Het is daarom ook belangrijk dat je een goede klik hebt met die persoon. Je kunt bij bijna elke rijschool een gratis proefles nemen. Op die manier kun je al een keer meemaken hoe een instructeur je begeleidt.

 

Wil jij gaan beginnen met lessen? Als je vandaag contact opneemt, kun je vaak de volgende al terecht bij Verkeersschool Doen! Een betrouwbare partner op de route naar je rijbewijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *