Zo goedkoop mogelijk je rijbewijs halen

Bij het halen van je rijbewijs komen hoge kosten kijken. Zo moet je de rijschool betalen voor de rijlessen en brengt het CBR geld in rekening voor het praktijk en theorie examen. Door de juiste rijschool te kiezen en je goed voor te bereiden op het examen kun je geld besparen. In dit artikel geven we tips hoe je zo voordelig mogelijk je auto rijbewijs haalt.

Rijschool uitkiezen

De prijzen voor een rijles verschillen per rijschool. Je doet er daarom goed aan om de prijzen van rijscholen te vergelijken. Dit betekent niet dat je direct voor de voordeligste rijschool kiest. Bij duurdere rijscholen kan de kwaliteit van de rijleraren hoger liggen, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Vraag vrienden en kennissen bij wie zij hun rijles gedaan hebben en of ze met deze rijschool een goede ervaring hadden. Tot slot kan het slim zijn om een pakket te kiezen van bijvoorbeeld 20 rijlessen. Vaak zijn pakketten voordeliger dan wanneer je per rijles betaald.

Oefentoetsen volgen

De kosten voor het theorie examen liggen rond de 30 euro (dit kan per jaar verschillen). Het scheelt dus een hoop geld wanneer je het examen in een keer behaald. Het is met name belangrijk dat je de theorie goed kent. Het theorie examen kent twee onderdelen, namelijk verkeersborden en regels en gevaarherkenning. Het onderdeel verkeersborden en regels is een kwestie van studeren. Dit kun je het beste doen door online oefentoetsen te volgen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Verkeersborden oefenen. We raden je aan om eerst een aantal rijlessen te volgen voordat je aan het theorie examen begint. Zo ben je beter voorbereid op het onderdeel gevaarherkenning.

Voorbereiden op rijlessen

Uiteindelijk wil je zo min mogelijk rijlessen volgen en in een keer slagen. Het is daarom raadzaam om de verkeersregels en borden te leren voordat je met rijlessen begint. Zo leer je om verkeersregels in praktijk te brengen en herken je verkeersborden sneller. Tijdens de eerste rijlessen moet je op veel dingen tegelijk letten. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker wanneer je alle verkeersborden en regels al kent. Voordat je begint met rijlessen is het slim om gebruik te maken van Theorie examen oefenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *