Je droomwagen met de juiste financiering

Een eigen auto creëert een zee aan vrijheid om te gaan waar je wilt. Niet langer in een beknellende bus of trein en niet afhankelijk zijn van vertragingen of haltes, maar gewoon zelf comfortabel naar je bestemming rijden.

Een auto is echter ook niet bepaald goedkoop. De aankoop kost, natuurlijk ook afhankelijk van het model, duizenden euro’s en ook hierna zijn er nog diverse kosten, zoals belasting, de APK, autoverzekering en zo nu en dan een reparatie of onderhoud.

Met een lening kan een auto gefinancierd worden en hoef je dus geen enorme bedragen te sparen om zelf met je droomwagen de weg op te kunnen.

Auto financieren met lening

Het financieren van een auto met een lening is erg gebruikelijk, misschien zelfs gebruikelijker dan je denkt. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten waarmee je in één keer het geldbedrag krijgt en vervolgens periodiek afbetaalt, maar kunt ook de auto zelf periodiek afbetalen.

Wanneer je de fabrikant maandelijks een bedrag betaalt voor de auto maak je in principe ook gebruik van een lening, met name wanneer je formeel vanaf de eerste maand al eigenaar bent van de auto.

Het kan verschillen per situatie wat de beste optie is. In de regel ligt de rente bij de laatste versie hoger en betaal je dus meer, maar dit is niet altijd het geval.

He is verstandig om uitgebreid de tijd te nemen, want op de lange termijn kan dit leiden tot besparingen van soms wel honderden euro’s. Met de juiste lening kan de aanschaf zo een stuk goedkoper uitvallen dan bij een verkeerde keuze.

Leningen vergelijken voor de beste keuze

Wil je een auto financieren met een leenvorm, dan is het erg belangrijk om vooraf goed te vergelijken. De verschillen tussen leenvormen en tussen kredietverstrekkers kunnen soms enorm zijn.

Dat hangt niet alleen af van het rentepercentage, maar ook de minimale/maximale looptijd. Een laag rentepercentage kan alsnog duur uitvallen met een lange looptijd, omdat je een langere periode rente betaalt.

Doorgaans is een persoonlijke lening de beste optie, waarbij je een specifiek bedrag in één keer leent. Een andere populaire leenvorm, het doorlopend krediet, is minder geschikt, maar kan ook gebruikt worden.

Deze leenvorm wordt met name genomen wanneer vooraf niet duidelijk is hoeveel er geleend moet worden, wat bij de aanschaf van een auto niet het geval is. Overigens betaal je hier alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk opneemt.

Ga je een lening vergelijken, vergelijk dan altijd binnen dezelfde leenvorm. Alleen zo kun je onder meer de combinatie van looptijd en rentepercentage goed onderling vergelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *