Starten met rijles: 3 Belangrijke tips

Wil je beginnen met je rijlessen voor rijbewijs B, dan breekt er een spannende periode aan. Vanaf les één leer je direct op de “grote weg” te rijden, iets dat best spannend kan zijn zonder ervaring.

Gelukkig ben je in handen van een goede rij-instructeur met een ontelbaar aantal kilometers op de weg. Hij of zij weet je alles te vertellen om veilig te rijden, leert je de fijne kneepjes en kan natuurlijk snel ingrijpen wanneer iets mis dreigt te gaan.

Wil je de juiste rijschool vinden, dan zijn er een aantal zaken om op te letten natuurlijk!

Carnavigator geeft je drie tips bij het starten met rijlessen, zodat je in een mum van tijd je rijbewijs hebt en zonder angst de weg op kunt cruisen.

1. Blijf ontspannen

Voor veel mensen is rijles en met name het rij-examen reden om erg bang te zijn. Het is begrijpelijk, maar ook onnodig! Rijlessen moet iedereen volgen en kan ook iedereen zonder al te veel problemen volbrengen.

Je hoeft geen talent te zijn om op een goede en veilige manier een auto te besturen, dus blijf rustig, luister naar de instructeur en begin rust met je lessen.

Ga je examen doen? Dan heb je er veel meer baat bij om gewoon rustig te blijven. Je rijdt beter, kunt beter nadenken, beter luisteren naar instructies en maakt dus ook een grotere kans om je rijexamen te halen zonder problemen.

2. Lokale rijschool

Ga je beginnen met lessen en wil je de juiste rijschool vinden? Kies dan zo veel mogelijk voor een lokale rijschool. Met een lokale rijschool is de kans namelijk een stuk groter dat je veel in je eigen regio gaat rijden, waar je na het behalen van je rijbewijs waarschijnlijk ook veel aan het rijden bent.

Woon je bijvoorbeeld in Den Haag, kies dan voor een rijschool Den Haag, zodat je veel aan het rondrijden bent in Den Haag. Woon je Voorburg, dan kun je beter rijlessen Voorburg gaan volgen om veel in je eigen omgeving te rijden.

3. Check de recensies

De ene rijschool is de andere rijschool niet. Hoewel iedere rijinstructeur zelf examens moet afleggen om te bewijzen dat ze leerlingen op de juiste manier kunnen instrueren, bestaan er natuurlijk kwaliteitsverschillen.

Dit heeft bijvoorbeeld ook te maken met de mate waarin een instructeur leerlingen kan begeleiden van verschillende niveaus, of hoe ze omgaan met leerlingen die het spannend vinden of misschien zelfs faalangst hebben.

Je kunt de kwaliteit van een rijschool goed aflezen uit de recensies van eerdere klanten. De klanten zullen natuurlijk eerlijk zijn daarin. Waren het prettige lessen, dan vertellen ze dit ook. Maar was het slecht, dan kun je dit ook terugvinden in de recensies.

Ga niet puur af op wat de rijschool zelf te vertellen heeft aan de telefoon of op de website, maar luister ook altijd naar de ervaringen van voorgangers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *