3 dingen om niet te vergeten als je met de auto op vakantie gaat

De zomer is begonnen en dus gaan veel Nederlanders er weer op uit om te genieten van een heerlijke vakantie. Waar veel mensen het vliegtuig pakken naar een warm en ver vakantieparadijs, zijn er ook nog steeds veel toeristen die met de eigen auto op vakantie gaat.

Met een caravan, een vouwwagen of gewoon de achterbank plat leggen en al je spullen inladen. Een vakantie naar Duitsland, Frankrijk of het noorden van Spanje of Italiƫ is prima te doen met de eigen auto. Na een dag flink kilometers maken kom je aan op de plek van bestemming en kan jouw vakantie beginnen. Als je met de auto op pad gaat, is het goed om goed voorbereid te zijn, zodat je tijdens de rit niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Geld voor tol

Onderweg naar jouw vakantiebestemming is de kans groot dat je door Frankrijk rijdt. In Frankrijk zijn verschillende snelwegen waar je tol moet betalen om bij je bestemming aan te komen. Het is aan te raden om vooraf op internet op te zoeken op welke wegen je tol moet betalen, zodat je kunt zorgen dat je hier voldoende geld voor bij hebt.

Laat je auto controleren

Je gaat waarschijnlijk veel kilometers maken om op jouw bestemming aan te komen. Je wil daarom graag met een goede en betrouwbare auto op pad, zodat je onderweg geen problemen tegenkomt. Laat je auto daarom voorafgaand aan je vakantie controleren bij een vakgarage of je autodealer. Zij kunnen je aangeven of je auto helemaal geschikt is voor de lange rit, of dat er vooraf nog extra onderhoud nodig is. Zo weet je zeker dat je met een gerust hart kunt beginnen aan jouw autorit.

Zorg voor een goede autoverzekering

Ook al rijdt je met een goede en betrouwbare auto, ook op vakantie kan natuurlijk altijd iets gebeuren met je auto. Het is daarom van belang om een goede autoverzekering af te sluiten voor jouw auto. Let daarbij specifiek op de dekking in het buitenland, en dan met name in de landen waar je komt tijdens je vakantie. Zo vind je bij Diks autoverzekering precies de verzekering die bij jou past. Of je nu een kleine auto of een grote auto hebt, een Suzuki of een Renault, er is altijd een geschikte verzekering te vinden. Zelfs een Tesla autoverzekering is hier geen probleem.

Neem vooraf even de tijd om bovenstaande zaken goed door te nemen, en je zult merken dat je met een zeer ontspannen gevoel op vakantie kunt gaan. Een goede voorbereiding is het halve werk, en hoe minder omkijken je naar randzaken hebt, hoe meer jij kunt genieten van je welverdiende vakantie. Goede reis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *