Waarom kiezen voor de BMW R100?

Motorrijden is ontzettend populair in Nederland, het is niet voor niets dan Nederland op dit moment een record aantal motorrijders heeft. Het is heerlijk om op een motor te rijden, je voelt je zo vrij als een vogel. Even weg van alle stress, motorrijders geven dan ook vaak aan dat dit als een soort meditatie voelt! Maar wat voor motoren zijn er en welke motor is voor jouw geschikt?

Hieronder zullen een aantal motoren worden benoemd die door de jaren erg populair zijn geweest. Dit artikel zal jou helpen in de zoektocht naar een motor die bij jou past, een motor zoals de BMW R100 bijvoorbeeld.

De BMW R100

De BMW R100 wordt gezien als het paradepaardje van Bmw. Het is al jaren en erg populair model welke verschillende uitvoeringen heeft. De BMW R100 is een ware oldtimer, ook wordt de Bmw r 100 veel gebruikt als cafe racer. De nieuwe r100 serie kreeg toen der tijd het frame van de eerder gemaakte r80. De Bmw r 100 rs mono was de eerste versie van de r100.

Deze werd geproduceerd van 1986 tot 1992 en in die periode zijn er ongeveer 6000 stuks gemaakt. Na de rs mono kwamen er meer modellen zoals de rt mono en de r100 lt. De motoren verschillen weinig ten opzichte van elkaar, het grote verschil was bijvoorbeeld de grotere topkuip. Dit diende voor extra comfort bij hogere snelheden. Deze BMW R100 lt was dus geschikt voor woon werk verkeer.

Van alle modellen is de BMW R100 R de meest gemaakte, er zijn tot wel 20.000 exemplaren geproduceerd! Dit zijn er natuurlijk ontzettend veel. Ben jij op zoek naar een motor die comfortabel rijdt en relatief licht is? Ga dan voor een BMW R100! Bmw staat bekend om betrouwbaarheid, je zult er dus weinig omkijken aan hebben.

Honda cbr 600

Ben je op zoek naar een sportieve motor? Kies dan voor een Honda cbr. Honda staat bekend om zijn betrouwbare motoren, volgens sommige zijn deze niet kapot te krijgen. De Honda cbr 600 is een model uit het segment van de sportieve wegmotoren, het is de lichtere versie van de Honda Fireblade. De eerste Honda cbr600 f werd geproduceerd in 1987, de motor haalde destijds een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Toen Yamaha snellere en sportieve motoren produceerde in de categorie van 600cc kwam Honda met de nieuwe rr uitvoering.

Deze werden in 2003 geproduceerd. De cbr 600 rr was voorzien van maar liefst 118 pk en haalde een topsnelheid van bijna 280. De motoren zijn alles voorzien van een vloeistof gekoelde viercilinder motor, alle motoren zijn voorzien van 6 versnellingen. Ben je op zoek naar een sportieve motor? Dan is het aan te raden voor een Honda cbr 600 te gaan!

Ga proefrijden

Ben je er nog niet uit? Weet je niet of je nou een toermotor of een sportmotor wilt, ga dan proefrijden.

Door proef te rijden kom je er achter wat het beste bij jouw past. Zo wordt de kans op een miskoop een stuk kleiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *