Laadpas voor de elektrische lease auto

De elektrische auto wordt steeds populairder, er komen dan ook steeds meer laadpalen in het Nederlandse straatbeeld. Deze laadpalen kun je helaas alleen gebruiken wanneer je een laadpas hebt. Er kan helaas niet met contant geld of pinpas betaald worden zoals dat wel kan bij de parkeerautomaten. Omdat de laadpalen steeds meer in het straatbeeld komen, worden er ook steeds meer soorten laadpassen aangeboden. Met de meeste passen kun je overal in Nederland opladen.

Hoe werkt een laadpas?

Om een laadpaal te activeren heb je hiervoor een gratis laadpas of laadsleutel nodig. Allebei werken ze op dezelfde manier. Je houdt de laadpas of sleutel voor het scherm en volgt de instructies op.

Wil je stoppen met laden, dan scan je de laadpas of sleutel om je auto los te koppelen.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een laadpas

De laadpas voor je elektrische auto kun je bij verschillende partijen bestellen, prijzen kunnen variƫren. De meeste aanbieders rekenen kosten voor het gebruik van de laadpas, en bij sommige aanbieders betaal je een vast bedrag per maand met een laad limiet, en bij andere aanbieders betaal je per laadbeurt.

Rij je veel? Dan ben je voordeliger uit als je een laadpas kiest waarbij je een vast bedrag per maand betaald.

Dekking

Het is belangrijk om na te kijken of je ook gebruik kunt maken van laadpalen in het buitenland, als je van plan bent om naar het buitenland te reizen. Maar ook is het soms nodig om te checken of je laadpas door heel Nederland gedekt is.

Laadpas bij een lease auto

Wanneer je een elektrische auto wilt gaan leasen is het belangrijk om te kijken of hier ook een laadpas bij inbegrepen zit.

Als hier een laadpas bij inbegrepen zit, moet je goed nakijken of je overal in Nederland en eventueel buitenland kunt opladen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *