Wat doe je met je sloopauto?

Help! Je hebt een auto en deze is total loss verklaart. Wat moet je er nou nog mee doen? Gelukkig zijn er nog een hele hoop mogelijkheden wat betreft een auto die total loss is verklaard. In deze tekst gaan we kijken wat je allemaal kan doen met een auto die total loss is verklaard.

Total loss

Een auto kan op twee verschillende manieren total loss worden verklaard. Bij de eerste gaat het om de schade die de auto heeft en of hij door deze schade nog kan rijden. Wanneer dat niet het geval is, is de auto total loss.

Bij de tweede manier gaat het om de reparatiekosten. De auto kan nog gerepareerd worden maar de kosten van het repareren zijn veel hoger dan wat de auto waard is. Ook dan is de auto total loss.

Sloopauto verkopen in delen

Er zijn namelijk nog een hele hoop manieren om van je sloopauto af te komen. Allereerst kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de onderdelen van de auto te verkopen. Het kan best zijn dat er nog een aantal onderdelen aan de auto zitten die veel geld kunnen opleveren.

Wanneer je hier verstand van hebt en de tijd voor wil nemen, kun je de onderdelen los van elkaar verkopen. Het is dan wel zo dat je zelf hiervoor alles moet gaan regelen. Er is ook nog een andere manier om van je sloopauto af te komen.

Sloopauto verkopen

Je kan er bijvoorbeeld ook nog voor kiezen om de sloopauto in z’n geheel te verkopen. Je kan de sloopauto bijvoorbeeld aan een autosloop verkopen. Er zijn verschillende bedrijven die de gehele auto voor een bepaalde prijs voor je over willen nemen.

Een bijkomend voordeel daaraan is dat de auto ook nog eens opgehaald wordt. Wanneer je de onderdelen los gaat verkopen, kan het maar zo zijn dat hier veel tijd en energie in zit, maar wanneer je de sloopauto in een keer verkoopt, hoef je je hier geen zorgen over te maken. De sloopauto wordt opgehaald en je krijgt er ook nog geld voor.

Bon: Sloopauto verkopen Zoetermeer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *