Buitenbewegwijzering zorgt voor een goede doorstroming en meer veiligheid

Buitenbewegwijzering is bijna onmisbaar. Hoe vaak heeft u al de weg gewezen gekregen door borden? Zowel voor bedrijven als gemeente is een duidelijk zichtbare en goed omschreven bewegwijzering enorm belangrijk. Een routeaanduiding zorgt voor een goede doorstroming en het vergroot de veiligheid.

Diverse soorten buitenbewegwijzering

Buitenbewegwijzering kan op vele manieren geplaatst worden en is ook voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zowel in het verkeer zelf als op bedrijventerreinen ziet u de buitenbewegwijzering vaak staan. De aanwijzingen op de borden zijn bij iedereen welbekend.

Vaak ongemerkt of onbewust ziet men de borden en volgt men de instructies op. Als u nu zou moeten opnoemen welke buitenbewegwijzering u geregeld ziet, zou u wellicht maar enkele voorbeelden kunnen opnoemen.

Toch vindt u ze werkelijk overal terug. Buitenbewegwijzering vindt u in de vorm van informatiekasten en borden. Vooral op bedrijventerreinen en recreatieve en gemeentelijke voorzieningen wordt er veel gebruik van gemaakt.

Buitenbewegwijzering voor bedrijventerreinen en industrieterreinen

Een goed leesbare en duidelijk omschreven buitenbewegwijzering op bedrijventerreinen en industrieterreinen is essentieel. Zowel leveranciers, als personeel en klanten weten op deze manier precies waar ze naar toe moeten. Dit scheelt een hoop wegwijswerk, oponthoud en komt bovendien de veiligheid ten goede.

De borden staan op strategische plekken. Vaak wordt er dan ook voorafgaand aan het plaatsen van buitenbewegwijzeringen een duidelijk plan opgesteld. Bij het maken van dit bewegwijzeringsplan zijn meestal de gemeente, de omliggende bedrijven en de exploitant betrokken. Samen wordt er bepaald wat de beste route is en waar de knelpunten op het terrein liggen.

Er wordt ook overlegt of er borden moeten komen voor diverse groepen. Denk aan bijvoorbeeld bewegwijzering kantoor, bewegwijzering leverancier enzovoorts.

Bewegwijzering voor recreatieve gebouwen en gemeentelijke voorzieningen

Als men een gemeentelijke voorziening of een recreatief terrein bezoekt wil men onder andere weten:

  • waar de dichtstbijzijnde ingang is voor een bepaalde afdeling is;
  • waar geparkeerd kan worden;
  • hoe de kortste route loopt;
  • hoe men snel weer bij de uitgang komt.

Bewegwijzering op recreatieve en gemeentelijke terreinen zorgen er daarnaast voor dat er geen onnodige opstoppingen ontstaan. Zeker wanneer er evenementen met veel bezoekers plaatsvinden is dat gewenst.

Borden en service van de beste kwaliteit is gewenst

Buitenbewegwijzering staat altijd in weer en wind. Daarom is het belangrijk dat de borden van een hoge kwaliteit zijn. Een behandeling met een extra beschermlaag is gewenst zodat de borden goed tegen de regen en zon beschermd zijn.

U wilt tenslotte jarenlang plezier hebben van de buitenbewegwijzering en geen verkleuring of beschadigingen zien.

Nazorg bij het plaatsen van bewegwijzering

Helaas is het mogelijk dat er toch een bewegwijzering bord beschadigd door een ongeluk bijvoorbeeld. Daarom is niet alleen de kwaliteit van de buitenbewegwijzering van groot belang. Ook de service van het bedrijf dat deze borden heeft aangebracht moet kwalitatief goed zijn.

Het beschadigde bord dient natuurlijk snel vervangen te zijn. Ook als de situatie op een terrein veranderd doordat er een bedrijf bij komt moeten de borden spoedig aangepast worden. Natuurlijk heeft ieder bedrijf of elke instantie eigen wensen op het gebied van de buitenbewegwijzering.

Hier tracht de ontwikkelaar rekening mee te houden terwijl hij ook de duidelijkheid van de borden in acht neemt. Vraag VUSP om hulp bij het ontwikkelen van een bewegwijzeringsplan, het plaatsen en onderhouden van borden. Dan weet u zeker dat u kiest voor kwaliteit en een goede service.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *