Kapotte autoruit, wat nu?

Helaas is autoruitschade iets wat elke automobilist wel een keer mee te maken zal krijgen. Dit kan variëren van een sterretje dat ontstaan is door een steentje tot een inbraak waarbij de gehele ruit is ingeslagen. Mocht dit gebeurt zijn is het belangrijk om vervolgens zo snel mogelijk te handelen en een specialist in te schakelen om je autoruit te vervangen in Etten-Leur.

Voorkom een dure reparatie van je autoruit

Een sterretje is op het eerste gezicht vaak heel erg onschuldig. Het gevolg ervan als je niet ingrijpt nadat een sterretje is ontstaan is dat deze doorscheurt tot een grote barst, waardoor vervolgens in plaats van alleen het sterretje nu de gehele autoruit moet worden vervangen. Zodra je een sterretje ziet, zorg er dan ook voor dat je zo snel mogelijk een specialist inschakelt. Zolang het sterretje klein genoeg is kan deze worden gerepareerd en verdere schade kan worden voorkomen, de regel hierbij is dat dit vaak mogelijk is wanneer het sterretje kleiner is dan een €2 munt. Mocht je zelf niet met de auto langs kunnen komen, dan zijn er ook voldoende specialisten die ook bij jou op locatie het sterretje kunnen repareren. De reparatie zal met een speciale soort hars uitgevoerd worden, waardoor je bijna niets meer van het sterretje zult zien en met een gerust hart de weg weer op kan gaan.

Autoruiten zelf vervangen?

Wil je wat geld besparen en kijken of je zelf de ruiten kunt gaan vervangen? Dan is natuurlijk mogelijk als je zelf een beetje handig bent en wat technisch inzicht hebt. Hierbij is het vervangen van de zijruit vaak de gemakkelijkste ruit om zelf te doen. Door het deurpaneel vast te zetten, kun je gemakkelijk de oude zijruit eruit halen en de nieuwe erin monteren. De voor en achteruit vervangen is een stuk lastiger en moet vaak ook door 2 personen worden gedaan wegens het zwaardere gewicht van deze ruiten. Wanneer het niet goed wordt gedaan kan dit namelijk lekkages als gevolg hebben, ook is het dan niet ondenkbaar dat de ruit er spontaan uit vliegt tijdens het rijden. Dit is natuurlijk niet wensbaar en hierdoor kun je dus ook meerdere kosten hebben dan wanneer je direct een specialist inschakelt. Weet je dus niet zeker of je de ruit kan vervangen, schroom dan niet om een specialist voor de klus in te schakelen. Op deze manier ben je verzekerd van een goed resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *