Hydraulisch gereedschap om vrij te komen na een ongeluk

Er zijn natuurlijk verschillende soorten gereedschap die ingezet kunnen worden voor verschillende projecten. Zo zie je bijvoorbeeld standaard gereedschap als een hamer of een schroevendraaier die gebruikt worden voor kleinere klusjes waarbij elektrisch gereedschap wordt gebruikt voor grotere projecten. Daarnaast is er nog zo iets als hydraulisch gereedschap. In deze tekst gaan we kijken wat dit voor gereedschap is en waar dit bijvoorbeeld bij ingezet wordt.

Wat is hydraulisch gereedschap?

Bij verschillende soorten gereedschap wordt gebruik gemaakt van verschillende manieren om ze te laten werken. Een hamer heeft bijvoorbeeld kracht nodig van de persoon die hem gebruikt. Een elektrische boor heeft uiteraard elektriciteit nodig om te kunnen werken. Hydraulisch gereedschap werkt door een hydraulisch mechanisme. Dit heeft te maken met de druk van vocht. Door de druk van het vocht, kan enorme kracht uitgeoefend worden op het gereedschap. Het gereedschap wordt dus vooral ingezet bij projecten waar een hoop kracht bij gebruikt moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ongeluk.

Hydraulisch gereedschap om vrij te komen na een ongeluk

Een reddingsram of rettungszylinder is bijvoorbeeld een apparaat wat ingezet wordt bij een ongeluk. Wanneer de auto in elkaar gereden is, kan het lastig zijn om de auto op zo’n manier open te krijgen dat de inzittenden van de auto er gewoon uit kunnen komen. De reddingsram of rettungszylinder kan hierbij helpen. Deze wordt namelijk tussen twee onderdelen van de auto gezet en kan uit elkaar schuiven. Door de enorme kracht die de ram kan gebruiken, kan hij met gemak de auto uit elkaar houden zodat iemand gered kan worden uit het wrak van de auto.

 

Toch zijn er ook nog andere apparaten die ingezet kunnen worden bij een auto-ongeluk. Zo zien we bijvoorbeeld ook een hydraulic cutter of hydraulische schaar ingezet worden. Dit is een grote schaar die zo door de auto kan knippen. Mocht het dus niet mogelijk zijn om de deur van de auto open te krijgen of mocht dit te gevaarlijk zijn, kan er gebruik worden gemaakt van de schaar. De schaar knipt zo door het metaal van de auto heen en zorgt er voor dat er voldoende ruimte ontstaat om de verongelukte persoon te bevrijden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *