Schrikblokken beton

Schrikblokken hebben veelal dezelfde werking als jumboblokken. Het is bedoelt om de verkeersstromen in goede banen te lijden en geeft duidelijk op bijvoorbeeld parkeerplaatsen. Het beton is gemaakt van prefab en biedt jarenlange kwaliteit en kan tegen een stootje. Het verschil tussen schrikblokken en jumboblokken is dat de schrikblokken voor een deel in grond worden geplaatst in combinatie met cement of ander soort beton. Het is hierdoor niet meer van haar plek te krijgen. Uiteraard is dit een betere opties als je gegarandeerd de schrikblokken jarenlang op dezelfde plekt wilt hebben. Is de verkeerssituatie toch verandert en moet je de schrikblokken verplaatsen? Dit is uiteraard geen probleem met het juiste gereedschap.

Veiligheid boven alles met schrikblokken

Schrikblokken, jumboblokken, varkensruggen of biggenruggen hebben allemaal de werking om inrijden met de auto praktisch onmogelijk te maken. De schrikblokken onderscheiden zich doordat ze voor een deel in grond geplaatst zijn en doorgaans minder makkelijk te omzeilen zijn in tegenstelling met andere bovenstaande blokken. Het is bijvoorbeeld erg geschikt om meerdere schrikblokken naast elkaar te plaatsen voor een winkelpand. Dit om ramkraken te voorkomen. Het is haast onmogelijk om deze schrikblokken te verslaan en biedt dus heel veel veiligheid aan je winkel.

Schrikblokken op parkeerplaatsen

Maar niet alleen is het veiliger voor je winkel, maar denk bijvoorbeeld aan parkeerplaatsen gelegen aan water of op een heuvel. Het is natuurlijk erg gevaarlijk als er iemand niet oplet in het donker, en wilt parkeren maar iets te ver doorrijdt waardoor hij of zij in de slot of in de gracht beland. Dit voorbeeld is een bruggetje naar de kleur van de schrikblokken. Het is aangeraden om de schrikblokken die in het donker vaak worden gebruikt een opvallende kleur te geven om automobilisten te waarschuwen. Uiteraard is het daarbij mogelijk om te kiezen tussen meerdere kleuren, bijvoorbeeld de kleuren van je bedrijf of sportclub. Ook het plaatsen van de schrikblokken kan niet overal. Omdat de gemeente een plan trekt betreft infrastructuur is het verplicht om schrikblokken alleen in overleg en goedkeuring van de gemeente te plaatsen bij openbare wegen. Er bestaat daardoor geen kans op verwarring, of erger nog, ongelukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *