Wat doen als je jouw autosleutels kwijt bent

Als je jouw autosleutels kwijt bent, is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Zo kan je niet meer naar je afspraak gaan, of kan je niet meer thuis komen doordat je niet met de auto kunt reizen. Maar wat moet je eigenlijk doen als je jouw autosleutels kwijt bent? En hoe voorkom je dat je ze nog eens kwijt raakt? In dit blog een aantal tips gegeven door autodeur-sos, zodat jij precies weet wat je moet doen als je jouw autosleutels kwijt bent en hoe je dit kan voorkomen in de toekomst. 

Ga alle plekken na waar die zou kunnen liggen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk op zoek te gaan naar je autosleutels. Waar zou je hebben kunnen laten liggen? Ga elk plekje na als je thuis bent, van jaszakken tot aan keukenlades. Soms ligt die op de meest onvoorspelbare plek. Als je niet thuis bent kan het nog wel wat vervelender zijn, omdat kwaadwillende de autosleutel gevonden kunnen hebben. Ga daarom eerst na waar je allemaal geweest bent en kijk hier op de grond. Ga ook naar binnen in winkels (als je daar bent geweest) om te vragen of er wellicht een autosleutel is gevonden. Als je het dan nog niet heb kan je je autodeur laten openbreken, zodat je wel naar huis kan, of nog even navragen bij de politie of die iets gevonden hebben. Probeer in ieder geval ervoor te zorgen (mits dit lukt) om je auto niet onbeheerd achter te laten, want wie weet zijn je autosleutels wel gestolen en gaat een kwaadwillende er met je auto vandoor. Indien je denkt dat die gestolen is, doe dan aangifte bij de politie en neem alvast contact op met je verzekeraar. 

Hoe voorkom je dat je ze verliest

Dit is natuurlijk een inkoppertje achteraf, maar toch is het handig indien dit besproken wordt. Laat een tracker op je autosleutel zetten die je verbindt met bluetooth en een app, waardoor je jouw sleutel altijd terug kan vinden. Daarnaast is het ook handig ervoor te zorgen dat je een vaste plaats hebt waar je jouw autosleutel opbergt. Hierdoor weet je altijd dat ze daar zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *