Welke soorten autosleutels er zijn

Waar vroeger een autosleutel bestond uit alleen een sleutel, zijn er vandaag de dag vele varianten op de markt. Door de technologie is dit natuurlijk in een rap tempo gegaan en soms gaat de ontwikkeling zo snel dat je niet eens meer kunt overzien wat voor soort autosleutels er nou allemaal zijn. Daarom in dit blog een aantal soorten autosleutels die er op de markt zijn en wat de voordelen en nadelen van elk soort autosleutel is.

Een normale autosleutel

De eerste die niet mag ontbreken op deze lijst, is een normale autosleutel. Logisch natuurlijk, maar toch moet die even benoemd worden. Deze autosleutel is zoals die vroeger altijd was, het is gewoon een sleutel die je in je auto kan doen. Niet veel spannends aan, wel handig!

Een smart key

Er zijn vandaag de dag veel smart key autosleutels. In Nederland is het dan ook de meest gebruikte autosleutel momenteel. Het is de gemakkelijkste autosleutel en kan vaak ook geleverd worden met een afstandsbediening om je auto van afstand te openen. Hierdoor brandt er ook een lichtje in je auto, waardoor je je auto ook nog eens gemakkelijker kan vinden. Een smart key is een veilige en praktische manier van een autosleutel. Daarnaast kan je ze ook nog eens gemakkelijk na laten maken zonder naar de dealer te hoeven, veel slotenmakers bieden deze dienst ook aan. Hierdoor ben je ook nog eens wat goedkoper uit!

Een inklapbare auto sleutel

Een andere handige autosleutel is een inklapbare auto sleutel. Deze sleutel zegt het al in de naam, hij is inklapbaar. Veel mensen hebben deze autosleutel in combinatie met een smart key aan een apparaatje, zodat je alles gemakkelijk in een kan bewaren. Ook dit is dus weer een erg leuke variant op de normale autosleutel en ook hier kan je gemakkelijk een autodeur openen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *