Deze dingen kun je allemaal kopen bij een tankstation

Het tankstation: het is de ideale plek voor mannen met honger, mannen die te weinig olie op hun auto hebben gedaan of de plek handige autoaccessoires te kopen. Tankstation in steden en dorpen worden steeds vaker omgebouwd tot onbemande locaties, maar de tankstations in het buitenland en langs de snelweg hebben nog veel te bieden. In dit artikel vertel ik je een aantal leuke verhalen over wat autobezitters en vrachtwagenchauffeurs hier hebben aangeschaft.

Ik kocht hier dakdragers voor mij Volvo V40

Het eerste verhaal gaat over een man die met zijn familie op reis ging naar het buitenland. Samen met zijn dochters er vrouw is die twee weken naar Parijs geweest. Hoewel een Volvo V40 geen hele kleine auto is kwam die toch met een probleem te zitten: zijn vrouw en dochters kochten zoveel kleding dat ze het niet meer in de kofferbak kwijt konden. De man moest op zoek naar een oplossing en reed naar het dichtstbijzijnde tankstation. Hier zag die een setje universele dakdragers staan en besloot om deze in combinatie met een dakkoffer aan te schaffen. De universele dakdragers bleken ook geschikt te zijn als dakdragers voor de Volvo V40 en zijn bagage probleem was opgelost!

Een trucker die blij is met een tankstation in Enschede

Voor mijn tweede verhaal sprak ik met een vrachtwagenchauffeur die woont in Enschede. Hij rijdt veel internationale ritten en zorgt ervoor dat die altijd vrijdagmiddag thuis is. Zo kan die namelijk genieten van een lang weekend. Hij vertelde me dat die altijd vrijdagmiddag bij een tankstation in Enschede een grote gehaktbal koopt. Dit doet die bij één van de laatste tankstations die nog bemand is. Tijdens het aftanken van de vrachtwagen met diesel neemt die vaak ook nog een paar jerrycans E30 mee voor zijn grasmaaier.

Een vrouw die het rode lampje zag branden

In mijn laatste verhaal ga ik het hebben over een vrouw die tot haar verbazing haar rode olielampje zag branden. Uit ervaring wist ze dat dit geen goed teken was en dus ging ze direct op zoek naar het dichtstbijzijnde bemande tankstation. Laag in de toeren kwam ze aangereden om vervolgens in de shop van het tankstation een grote fles olie te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *