Hoeveel geld per maand geef jij aan jouw auto uit?

Maak je met veel plezier (dagelijks) gebruik van jouw auto? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je maandelijks met de nodige kosten te maken krijgt. Zeker als je bijvoorbeeld twee auto’s voor de deur hebt staan, betaal je maandelijks al veel geld aan alleen de autoverzekeringen.

 

In dit artikel zetten wij de maandelijkse autokosten voor je op een rijtje. Waarom? Omdat je dan direct kunt zien op welke kosten je mogelijk elke maand kunt besparen.

 

Brandstof

Ja, een auto rijdt helaas niet op water. Dit betekent dat je diesel of benzine moet tanken, waarbij je van de brandstofprijzen afhankelijk bent. De brandstofprijzen fluctueren behoorlijk, waardoor deze kosten moeilijk te budgetteren zijn. Het helpt in ieder geval een hoop als je het ‘Nieuwe Rijden’ hanteert. Dit betekent onder meer dat je jouw gas loslaat als je richting een stoplicht rijdt die op rood staat.

 

Wegenbelasting

Als autobezitter ben je verplicht om wegenbelasting te betalen. Hoe hoog deze wegbelasting per maand/kwartaal is, is afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt het gewicht van jouw auto een rol, maar dat geldt ook voor de provincie waarin je woonachtig bent en de brandstofsoort van de auto. Op deze kosten kun je helaas niet besparen; deze kosten zijn simpelweg vastgesteld door de provincies.

 

Onderhoud + reparatie

Een auto bestaat uit honderden verschillende onderdelen. De kans dat één van deze onderdelen kapot gaat, is dan ook te allen tijde aanwezig. Daarnaast kun je onverhoopt ook in bijvoorbeeld een botsing terechtkomen, waardoor je mogelijk veel geld aan de reparatie moet betalen.

 

Op deze kosten kun je op zich wel besparen. Dat doe je bijvoorbeeld door voorzichtig en veilig te rijden. Houd je uiteraard ook aan alle verkeersregels.

 

Autoverzekering

Tot slot moet je maandelijks ook nog een bepaald bedrag voor jouw autoverzekering betalen. Indien je naar jouw mening teveel geld voor jouw autoverzekering moet betalen, is een overstap naar een andere verzekeringsmaatschappij mogelijk interessant. Bij onder meer Univé heb je de keus uit meerdere verzekeringen die relatief voordelig geprijsd zijn.  

 

Feit is dat je behoorlijk veel geld op jouw autoverzekering kunt besparen. Kom daarom direct in actie en breng de maandelijkse autokosten (verder) omlaag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *