Voorruit vervangen uitbesteden zonder zorgen 

Een voorruit vervangen van een auto is een vervelende gebeurtenis. Niet alleen liggen de kosten voor een nieuwe voorruit doorgaans erg hoog, een voorruit vervangen is niet een klus die je zelf makkelijk kan doen. Omdat een voorruit gelijmd is en de verlijming erg belangrijk is voor de veiligheid van de auto kan een voorruit beter worden vervangen door een echte vakman. Om maar meteen met de deur in huis te halen, dit hoeft niet gelijk de hoofdprijs te kosten en dat zonder dat je ook maar enigszins in hoeft te leveren op kwaliteit. Door te kiezen voor een after market voorruit en deze te laten plaatsen door een FOCWA gecertificeerde monteur ben je immers altijd verzekerd van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding.

 

De unieke eigenschappen van de voorruit van een auto 

In vergelijking met de andere autoruiten is de voorruit ongetwijfeld het sterkst. De reden hiervoor is helemaal niet ver te zoeken. Daar waar de voorruit van een auto uit gelaagd glas bestaat geldt dat niet voor de achter- en zijruiten. Een gelaagde achterruit of zijruiten komen eigenlijk alleen maar voor bij enkele zeer exclusieve modellen. Bij vrijwel alle auto’s zijn deze ruiten gemaakt van gehard glas. Het gelaagd glas van de voorruit bestaat uit twee glaslagen. Tussen deze beide glaslagen in is een PVB folie te vinden die aan de beide zijden klevend is. Deze klevende laag zorgt er voor dat het glas bij breuk niet in ontelbare stukjes uit elkaar spat en er bij ruitschade hooguit een sterretje of barst in de voorruit verschijnt. Natuurlijk moet bij een barst de voorruit vervangen worden, maar in tegenstelling tot een kapotte autoruit van gehard glas blijft de voorruit nog functioneel.

 

Waarom de voorruit vervangen van je auto? 

Bovenstaande is een vraag waar het antwoord zich een beetje bij laat raden. In eerste instantie kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er een krasje in de voorruit is ontstaan. Autoliefhebbers houden van een optimale uitstraling van hun auto en een kras in de voorruit wordt al snel als een doorn in het oog ervaren waardoor ze meteen een nieuwe autoruit willen. Een tweede reden om de voorruit te vervangen kan zijn dat autoruit reparatie van een sterretje niet meer mogelijk is. Bij wat oldtimers wordt nog wel eens de voorruit vervangen bij restauratiewerkzaamheden.

 

Auto voorruit vervangen vanwege een barst? 

Een auto voorruit vervangen omdat er een barst in is gekomen is lang niet altijd noodzakelijk. Allereerst is het belangrijk om na te gaan waar de ruitschade zich precies bevindt. In het bijzonder moet er worden nagekeken of de ruitschade hinderlijk kan zijn voor de bestuurder tijdens het rijden. Bevindt het sterretje zich bijvoorbeeld recht in het gezichtsveld van de bestuurder? Dan moet de voorruit vervangen worden om goedgekeurd te worden voor de apk. Zit er een enkele barst in de voorruit, maar ligt deze buiten het gezichtsveld? Ondanks dat het dan niet verplicht is wordt het wel aangeraden om de voorruit te vervangen. Een beetje zonlicht dat in de barst weerkaatst kan immers al voldoende zijn om even verblind te worden waardoor de veiligheid in het gedrang komt.

 

Voorruit vervangen door een echte expert

Wil je de voorruit van je auto laten vervangen? In dat geval is het altijd aan te raden om dit uit te besteden aan een partij die over de nodige ervaring en kennis beschikt. Kies je voor één van de FOCWA gecertificeerde monteurs dan sla je twee vliegen in één klap. Je beschikt namelijk met een after market autoruit over autoglas dat veel voordeliger is in vergelijking met een originele autoruit en daarnaast ben je er van verzekerd dat de montage volgens de voorschriften van de fabrikant wordt uitgevoerd. Binnen een korte termijn beschikt je auto over een gloednieuwe voorruit die niet alleen identiek is aan een originele autoruit, maar die daarnaast ook nog eens wordt geleverd en gemonteerd tegen een zeer voordelige prijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *