GPS tracker auto: een slimme auto met een slimme bestuurder

Een GPS tracker auto vertelt je veel meer dan alleen de locatie van je auto. Kies je voor een ingebouwd systeem, dan kun je het gebruiken om zuiniger en milieuvriendelijker te rijden. Je krijgt informatie binnen via een app op je telefoon en kunt tot 3 maanden terug zien waar je auto geweest is en wat deze heeft gedaan. De beste systemen geven je inzicht in de foutmeldingen van de Engine Control Unit al voordat je auto dat zelf doet. Of je nu voor een simpele GPS tracker auto kiest, of voor een uitgebreid systeem, je leert er altijd wat van.

Wat is een GPS tracker auto?

Een GPS tracker auto werkt met satellieten die op een paar meter precies kunnen vertellen waar je auto op dat moment is. GPS staat voor Global Positioning System en de satellieten sturen een signaal naar de tracker die dat vertaalt in informatie naar je app. Er zijn simpele systemen en slimme systemen.

  1. Simpele GPS trackers

De meest simpele systemen vertellen je dan waar de auto is, hoe hard deze rijdt en hoe je er het snelste komt. Je kunt ook zien wat de auto de afgelopen 3 maanden heeft gedaan, hoeveel kilometer deze heeft afgelegd en welke routes hij heeft gereden. Het voordeel van deze optie is dat je veel informatie krijgt voor een lage prijs. Je kunt hem ook zelf installeren door middel van een magneet.

  1. Ingebouwde systemen

Je kunt ook investeren in een GPS tracker auto die op je OBD poort wordt aangesloten. Deze heeft dan toegang tot de informatie van de Engine Control Unit en vertelt je over foutmeldingen en storingen in bijvoorbeeld je brandstofpomp, je sensoren en je roetfilter. Een ingebouwde GPS tracker auto vertelt je nog veel meer. Zo analyseert het je remgedrag, de snelheden waarmee je rijdt, de status van je accu en de tijd dat de motor stationair draait. Dat geeft jou de mogelijkheid om zuiniger te rijden, om langer met je remschijven te doen en om minder uitlaatgassen de lucht in te brengen.

Wanneer heb je een GPS tracker nodig?

Niet iedereen heeft een GPS tracker auto nodig, maar omdat je dan een slimme auto krijgt en jij een slimme bestuurder wordt, levert het zeker een besparing op. Je ziet hoeveel je eigenlijk rijdt en kunt wat vaker de fiets pakken. Maken er meerdere mensen gebruik van jouw auto, dan zie je ook wat zij er precies mee doen. Je kunt dan iedereen aanmanen duurzamer te rijden en samen bijdragen aan een beter milieu. Ter afsluiting vind je hier enkele situaties waarin een GPS tracker auto bijzonder nuttig kan zijn:

  • Als je een werkgever bent die auto’s aanbiedt aan je werknemers.
  • Als je een autogarage of een autoverkoper bent en je biedt vervangauto’s of testritten aan.
  • Als alle leden van je gezin gebruik maken van de auto en je wilt weten wat er met de auto gebeurt.
  • Als je je eigen rijgedrag wilt optimaliseren en verduurzamen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *