5 redenen voor een nieuwe motorhelm kopen

Hoor jij bij de duizenden nieuwe motorrijders die Nederland rijk is sinds de pandemie? Of ben jij een doorgewinterde motorrijder? De kans is groot dat een nieuwe motorhelm kopen een goed idee is. Lees de 5 redenen waarom motorrijders een nieuwe helm kopen. Want hoewel je denkt, ik heb toch al een helm, er is veel innovatie op dit gebied waar je van kunt profiteren.

1. Veiligheid verbeteren met een nieuwe motorhelm kopen

Motorhelmen van tegenwoordig zijn gemaakt van moderne materialen. Wanneer je een carbon motorhelm koopt, dan krijg je een sterke, lichtgewicht helm die vaak een stuk lekkerder zit dan een helm van polycarbonaat. Wil je wat minder geld uitgeven? Verdiep je dan in het kopen van een glasvezel motorhelm.

2. Mooie nieuwe designs

Nieuwe motorhelmen hebben erg mooie nieuwe designs. Je ziet dit goed bij de jethelmen. Die met echt prachtige designs in de winkel liggen. Voor werkelijk iedereen is er een stijl die bij je motor en jouw persoonlijkheid past. Van een stoere mat zwarte of mat groene helm tot vrolijke rode of een klassieke witte motorhelm kopen; het is allemaal mogelijk. Je zult je zeker lekkerder voelen met je nieuwe helm en, als je de juiste uitzoekt, ook zeker veel complimenten krijgen.

3. Motorhelm kopen met nieuwe functies

Er is een oplossing voor ieder probleem. Herken jij dat je vizier vaak beslaat? Of dat je bij het tanken je integraalhelm laat vallen wanneer je naar je pinpas zoekt? Koop een systeemhelm, je klapt deze makkelijk omhoog zodat je gezicht zichtbaar is. Je hebt deze helmen wel eens gezien, de politie draagt ze namelijk ook. Bij een gesprekje wanneer je aan de kant gezet bent, klapt de agent moeiteloos zijn vizier inclusief kinstuk omhoog. Misschien niet een leuke ervaring als je aan de kant gezet bent, maar de motorhelm kopen die de agent heeft, kan je veel voordelen bieden.

4. Veiligheid boven alles: je oude helm is niet veilig meer

Op materialen zit ook een houdbaarheidsdatum. Een motorhelm van polycarbonaat gaat ongeveer 3-5 jaar mee. Een motorhelm kopen van carbon is goed voor ongeveer 8 jaar gebruik. Daarna doorrijden met deze helm is niet verstandig. Controleer de leeftijd van jouw helm eens, of van de helm die je in de garage hebt liggen voor een bijrijder. Hoe goed zijn jij en je passagier echt beschermd?

5. Voor je passagier een nieuwe motorhelm kopenĀ 

Je las het net al, maar hoe oud is die helm die je aan je passagier geeft? Grote kans dat dit jouw oude helm is. Wanneer je een aanrijding hebt, dan kun je flink wat uitleggen aan je vriend, vriendin of partner. Koop dus een nieuwe motorhelm voor je buddy zodat ook hij of zij veilig achterop zit. Bovendien help je daarmee het motorvirus verder verspreiden. Want een mooie nieuwe motorhelm kopen, kan je maat ook aan het denken zetten zelf een motor te kopen. Nu alleen nog wat mooie occasion motoren doorsturen en de kans is groot dat jullie binnenkort samen tourtochten kunnen maken. Het zou mooi zijn als jouw nieuwe helm voor op de motor daartoe kan leiden. Heb jij na het lezen van dit artikel een keuze kunnen maken? Klik dan hier voor een volledig aanbod van alle topmerkenĀ 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *