In deze situaties kies je voor een lichtgewicht elektrische fiets

Er zijn verschillende typen e-bike en een lichtgewicht elektrische fiets is daar één van. Er zijn een aantal situaties waarin het beter kan zijn om wat meer te investeren in een fiets die minder weegt. Standaard elektrische fietsen kunnen gemakkelijk 25 kilo of meer wegen en dat is bijna 10 kilo meer dan niet-elektrische fietsen. Dat is lastig in situaties waarin je de fiets regelmatig moet tillen. Lichtgewicht e-bikes zijn vaak wat duurder, maar dat is het extra geld soms meer dan waard. De onderstaande situaties biedt een lichtgewicht elektrische fiets echt een uitkomst.

 

Een lichtgewicht elektrische fiets stalt gemakkelijker

Als jij in een appartement woont en je hebt geen tuin en een schuur waar je je elektrische fiets zo in rijdt, dan moet je mogelijk trappen op of af om je fiets te kunnen stallen. Appartementencomplexen hebben vaak trappen naar beneden naar opbergschuurtjes die bij de woningen horen. Heb je dit niet, dan stal je je elektrische fiets mogelijk ’s nachts in je appartement zelf of neem je deze in ieder geval mee naar boven. Dagelijks trappen op en af gaan met een standaard elektrische fiets is zwaar. Een lichtgewicht elektrische fiets maakt je het leven dan elke dag een klein beetje gemakkelijker.

 

Lichtgewicht fietsen voor forensen in het openbaar vervoer

Reis je dagelijks met het openbaar vervoer naar je werk, dan ben je goed bezig. Je bespaart benzine, het milieu en krijgt meer lichaamsbeweging. De rit naar en van het station leg je met je elektrische fiets af. Deze moet je dan wel ook weer trappen op en af duwen of in de lift zetten, om maar niet te zwijgen over elke keer dat je deze de trein in moet tillen. Met een lichtgewicht elektrische fiets wordt dat allemaal een stuk gemakkelijker. Overweeg eventueel een elektrische vouwfiets aan te schaffen, zodat het stallen nog gemakkelijker wordt.

 

Met de elektrische fiets in de auto of op vakantie

Echte Nederlanders gaan niet op vakantie zonder fiets. Ben jij iemand die de elektrische fiets regelmatig op het rek achter de auto of de caravan zet, dan wil je niet dat deze te zwaar is. Investeer in een lichtgewicht elektrische fiets en je neemt deze gemakkelijk overal mee naar toe. Dat is ook een goed idee voor mensen die al wat ouder zijn en die niet meer de kracht hebben die ze vroeger hadden. Breng jij je pensioen door er regelmatig met je caravan op uit te trekken? Dan hoort daar een lichtgewicht elektrische fiets bij.

 

Vraag je specialist om hulp

De beste manier om de juiste lichtgewicht elektrische fiets aan te schaffen is om daar uitgebreid met je specialist over te praten. Probeer de fietsen uit, til ze op, stel je voor hoe het is om dat elke dag te doen. Geef aan wat je budget is, zodat de specialist van VanSprint daar rekening mee kan houden. Samen komen jullie vast uit bij een fiets die exact past bij jouw wensen en behoeften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *