Rijveiligheid in een camper

Een camper is een kampeervoertuig dat al sinds de jaren 60 zeer populair is in Nederland. Het huisje op wielen rangeert van zeer simplistisch met alleen een bedje en keukentje, tot uiterst luxe met tv, oven, badkamer en nog net geen inloopkast. Voor elke kampeerder is er dus wel wat. Iedere camper heeft wel wat gemeen. Ze zijn vaak log, en lastig te besturen voor de gemiddelde autorijder. Logisch natuurlijk, aangezien ze meters lang zijn. Er zijn hulpmiddelen die zowel de beginnende camperbestuurder als de ervaren bestuurder een steuntje in de rug kunnen bieden.

 

Dodehoekspiegels

In een camper mis je een hoop zicht om je heen tijdens het rijden. Zo is er geen binnenspiegel, en door de lengte van de camper ontstaan er dode hoeken. Sommige campers beschikken al over dodehoekspiegels, maar deze zijn ook los te verkrijgen. Van plan om naar het noorden te reizen? Dan zijn verwarmde spiegels misschien wel zo makkelijk!

 

Achteruitrijcamera

De spiegels op een camper bieden zo veel mogelijk zicht, maar helemaal achter de camper kijken zoals dat in een auto met de binnenspiegel kan, zal nooit maar te nimmer lukken. Tijdens het rijden zelf is dat ook niet heel belangrijk, maar bij het inparkeren van de camper is volledig overzicht wel fijn. Een camper is al moeilijk te manoeuvreren en de lengte is voor beginnende bestuurders moeilijk in te schatten. Een achteruitrijcamera voor campers is een erg handig hulpmiddel dat inparkeren erg makkelijk. Nu hoeft de bijrijder niet telkens uit te stappen om met handgebaren duidelijk te maken of je al tegen dat paaltje aan zit of nog wat meters naar achter kan. Een achteruitrijcamera camper is voor de handige Harrie makkelijk zelf te installeren. Achteruitrijcameras zijn als complete set met bedrading en beeldscherm verkrijgbaar via achteruitrijcamerawinkel.nl. Toch niet zo handig? Dan laat je gewoon een camera installeren!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *